“De winter doorbrengen onder de Spaanse zon”

Als men aan overwinteren denkt, dan denkt men al jaar en dag aan de Costa Blanca. De regio is dan ook de nummer één om te ontsnappen aan het koude en druilerige winterweer.

Veel zon en weinig neerslag, wie droomt hier niet van? Het gunstige klimaat aan de Costa Blanca en de nabijgelegen Costa Calida maakt dit mogelijk met overdag, in de wintermaanden, een gemiddelde temperatuur van gemiddeld 16 à 17 graden, wat in combinatie met de zon aangenaam vertoeven is en u een natuurlijke portie vitamine D geeft.

Het micro-klimaat, de gezonde lucht en de helende werking van de vele zoutmeren zorgt voor een sterke afname van verschillende gezondheidsklachten, zoals astma, gewrichts- en huidaandoeningen.

 

Wenst u de winter in dit gunstig klimaat door te brengen of wenst u er enkele actieve (wandelen, fietsen, golfen, tennis, atletiek, …) weken of maanden door te brengen; of gewoon de batterijen terug op te laden? Dit alles is mogelijk in Casa Horadada! Zelfs de thuiswerker kan naar hartenlust genieten van de Spaanse zon. In de casa is er gratis Wifi en op het zonneterras is er ook internetaansluiting aanwezig.

 

Activiteiten

Met kerst is het de traditie dat de vaste inwoners en de overwinteraars elkaar op het strand treffen voor een alternatieve kerstviering met live muziek, hapjes en een drankje (bijvoorbeeld in La Zenia Beach).

Zoals hierboven gezegd, zijn er ook voldoende mogelijkheden om te golfen, wandelen, fietsen, tennis en atletiek uit te oefenen. Zie ook op onze pagina “wat is er in de omgeving te beleven”.

 

Liefhebbers van cultuur en historie kunnen ook hun hart ophalen. Talrijke steden en dorpen zoals Alicante, Elche, Murcia, Orihuela, Torrevieja en Cartagena hebben een rijk verleden, dat eeuwen teruggaat.

 

Uitstappen doen kan via bedrijven zoals Viajes Rosa Tours (www.viajesrosatours.com) die verschillende dagreizen organiseren per bus. In de casa vindt u ook een folder hieromtrent. Zo kan u naar de Algar watervallen, naar Benidorm, Alicante stad, Cartagena, Terra Natura Murcia, …

Op sommige speciale data kan u via hen genieten van een “relaxing day”, wijnproeverij, grotbezoek, theehuis, Sea World of de amandelbloesems in Jalon Valley.

 

Vele cafés en eetgelegenheden hebben live muziek en een speciaal avondprogramma voor de liefhebbers van een hapje en een drankje.

Neem contact op & ontvang alle info